Sürekli oturum izni alabilmeniz için, Danish Immigration Service dosyaya karar verdiğinde çalışmaya ya da eğitim almaya devam ediyor olmanız bir gerekliliktir.

Devam eden çalışma

Eğer aşağıdaki durumlardan biri geçerliyse çalışmaya devam etme gerekliliğini yerine getirmiş olursunuz:

  • Feshedilemeyen sürekli bir mevkide çalışmak,
  • Çalışmaya devam edeceğinizi umduğunuzun kanıtı olan başka bir yol, yani hâlâ işten ayrılabileceğiniz feshedilemeyen geçici bir mevkide çalışıyorsanız, ya da
  • Kendi işinizde çalışıyorsanız.
Devam Eden Çalışma ya da Eğitim

Devam Eden Çalışma ya da Eğitim

Örneğin süresi dolmak üzere olan feshedilemeyen bir mevkide çalışıyorsanız çalışmaya devam edeceğinizi kanıtlayabilirsiniz, kontratın sonunda çalışmanızın uzatılmasının beklendiğini gösteren bir kontratı işvereniniz ile yeni çalışma kontratı olarak imzalayabilirsiniz.

Çalışmanın ya da kendi işinde çalışmanın uzatılmasının ve doğasının detaylı gereklilikleri çalışma gerekliliğini ilgilendiren sayfada açıklanmıştır.

Maaş sübvansiyonu olan ya da geçici bir işte yedek olarak çalışıyorsanız ya da zorunlu feshedilmiş ya da iflasını duyurmuş tasfiye altındaki bir şirketteyseniz, çalışmaya devam etme gerekliliğini karşılıyor olmazsınız.

Bu Immigration Appeals Board tarafından birkaç belirli dosyada belirlenmiştir.

Devam eden eğitim

Aşağıdakilerden birini gerçekleştiriyorsanız devam eden eğitim gerekliliğini yerine getirmiş olursunuz:

  • Kamuca tanınmış bir okulda yüksek eğitime kabul edildiyseniz

Üst orta eğitim (gymnasium) ya da mesleki programa (erhvervsuddannelse) kabul edildiyseniz gerekliliği karşılıyor olmazsınız.

Bu Immigration Appeals Board tarafından özel dosyalarda belirlenmiştir.