Danimarka’ya güçlü bağlarınız varsa ve 18 yaşına geldiyseniz, sürekli oturum izni için gereklilikleriniz azalabilir.

Bu aşağıdaki gruplar için geçerlidir:

  • Güney Schleswig’deki Danimarkalı azınlıkta olan adaylar
  • Arjantin’deki Danimarkalı azınlığa üye olan adaylar
  • Önceden Danimarka vatandaşlığı bulunan adaylar
  • Ebeveynlerinin ikisi de Danimarka vatandaşı olarak doğmuş ya da özel dosyalarda yalnızca bir ebeveyni Danimarka vatandaşı olarak doğan adaylar

Güney Schleswig’deki Danimarka azınlığına aitseniz ve Aliens Act, bölüm 9 c şartları altında oturma izni almışsanız, suç işlememişseniz, kamu borcunuz yoksa ve Danca dil gerekliliklerini (Danca dil testi 1 ya da dengi ya da bir Danimarka okuluna katılmak) karşılıyorsanız, Danimarka’da 12 ay yaşadıktan sonra sürekli oturma izni için yeterli görülebilirsiniz.

Danimarka’ya Güçlü Bağları Bulunan Adaylar

Danimarka’ya Güçlü Bağları Bulunan Adaylar

Arjantin’deki Danimarka azınlığına üye olan bir Danimarka vatandaşıysanız ve Aliens Act, bölüm 9 c şartları altında oturma izni almışsanız, suç işlememişseniz, kamu borcunuz yoksa ve Danca dil gerekliliklerini (Danca dil testi 1 ya da dengi ya da bir Danimarka okuluna katılmak) karşılıyorsanız, Danimarka’da 12 ay yaşadıktan sonra sürekli oturma izni için yeterli görülebilirsiniz.

Önceden Danimarka vatandaşlığına sahipseniz ve Aliens Act, bölüm 9 d şartları altında oturma izni almışsanız, suç işlememişseniz, kamu borcunuz yoksa ve Danca dil gerekliliklerini (Danca dil testi 1 ya da dengi ya da bir Danimarka okuluna katılmak) karşılıyorsanız, Danimarka’da 12 ay yaşadıktan sonra sürekli oturma izni için yeterli görülebilirsiniz.

Ebeveynlerinizin ikisi de Danimarka vatandaşı olarak doğmuşsa ya da özel dosyalarda yalnızca bir ebeveyninizin Danimarka vatandaşı olarak doğmuşsa ve ve Aliens Act, bölüm 9 c şartları altında oturma izni almışsanız, suç işlememişseniz, kamu borcunuz yoksa ve Danca dil gerekliliklerini (Danca dil testi 1 ya da dengi) karşılıyorsanız ve Danimarka’ya güçlü bağlarınız varsa, Danimarka’da 2 yıl yaşadıktan sonra sürekli oturma izni için yeterli görülebilirsiniz.