Çoklu giriş ve uzun dönem vizesi

Eğer Danimarka’ya yada diğer Schengen bölgelerine düzenli olarak girmeniz gerekiyorsa, çok giriş hakkı sağlayan uzun dönem vizesine başvurabilirsiniz.

Çoklu giriş vizeleri 6 ay ila 5 yıl geçerli olabilir. Aşağıdaki koşullar altında:

-Danimarka’ya yada diğer Schengen ülkelerine girme nedeninizi iş seyahati yada kişisel ilişki gibi sebepler göstererek belgeleyebilirsiniz.

-Dürüstlük ve güvenilirliğinizi kanıtlayabilirsiniz.

Aşağıdaki durumlar çoklu giriş vizesi için gerekli sayılan durumlardır:

-İş adamı

– Avrupa Birliği üyeleri ve kurumları ile sürekli iletişimde olan kamu yetkilisi

– Eğitim veya seminer ve konferansa katılma amaçlı sivil toplum örgütü seyahatlerine giden temsilci

-Avrupa Birliği vatandaşının aile üyesi

-Avrupa Birliği vatandaşı olmayan ama yasal olarak oturma izni olan kişinin aile üyesi

-Denizci

Eğer daha önce Schengen vizesi veya kısıtlı bölge geçerliliği olan bir vize almış ve usulüne uygun olarak kullanmışsanız ve Schengen bölgesi vizeniz bitmeden terkedeceğinize şüphe yoksa, bunu belgeleyerek güvenilirliğinizi ve dürüstlüğünüzü kanıtlayabilirsiniz.

Vize Kodu El kitabı, çoklu giriş ve uzun dönem vizesi alınan durumların örneklerini içerir. kısım 2 bölüm 9 ‘a bakınız.

Eğer çoklu 90 günlük ziyarete izin veren çoklu giriş vizeniz çıkmışsa ve 1 ila 5 yıl arasında geçerliyse, Schengen alanında bulunabileceğiniz toplam zaman herhangi bir 180 gün içerisinde 90 gündür.

Son olarak vize alabilmek için bütün standart vize koşullarını yerine getirmeniz gerekir.