The Immigration Service, evliliğinizin ya da birlikte yaşayışınızın oturma izni almanın ana amacı ile kurulduğuna dair belirli nedenler olup olmadığını belirlemek için aile birleşimi  başvurunuzun tüm ayrıntılarının gözden geçirecek.

Eğer öyleyse,  oturma izni alamazsınız.

Bilgiler arasında göze alınacaklar:

  • Sizin ve eşinizin/partnerinizin hiç ortak bir adreste birlikte yaşayıp yaşamadığı
  • Sizin ve eşiniz/partnerinizin aynı dili konuşup konuşamadığı
  • Sizin ve eşiniz/partneriniz arasında büyük bir yaş farkı olup olmadığı
  • Sizin ve eşinizin/partnerinizin birbirinizi evlenmeden önce ne kadar iyi tanıdığınız
  • Önceki evlilikler (eğer varsa)
  • Sizin ve eşinizin/partnerinizin birlikte çocuk sahibi olup olmadığı
Çıkar Evliliği

Çıkar Evliliği

Danimarka’daki eşiniz/partneriniz önceden yabancı milliyetten biri ile evlendiyse ve bu evlilik yabancı milliyetten olan kişi sürekli oturma izni aldıktan kısa bir süre sonra bittiyse, The Immigration Service bunu çıkar evliliğini işaret eden bir durum olarak görür.

Başvurunuz sırf sizin kişisel durumunuza göre de reddedilebilir, yani eğer evlenmenizin ya da birlikte yaşayışınızın ana sebebinin oturma izni almak olduğunu gösteren nedenler varsa başvurunuz reddedilir.