Category: Kalıcı Oturum

Sürekli Oturum

Sürekli Oturum

Burada, Danimarka’da sürekli oturuma hak kazanma esaslarını ilgilendiren bilgileri bulacaksınız. Lütfen bilgilerin, esasların basitleştirilmiş ve değiştirilmiş versiyonu olduğunu unutmayın. Şüpheye düşerseniz ya da daha fazla bilgi almak isterseniz, tamamını okuyabilirsiniz ya da Danish Immigration Service ile iletişime geçebilirsiniz. Sürekli oturum için herhangi bir zamanda başvurabilirsiniz Sürekli oturum için nasıl başvuracağınız hakkında daha fazla bilgi alın […]

En Az Beş Yıllık Yasal Oturum

En Az Beş Yıllık Yasal Oturum

Danimarka’da sürekli oturma izni alabilmeniz için, Aliens Act, Bölüm 7-9 f ya da 9 i-9 n (aile birleşimi, iltica, eğitim ya da çalışma, vb. temelinde olan oturma izinleri) şartlarına göre tüm dönem boyunca Danimarka’da son beş yıldır oturma izni sahibi olarak yasal bir şekilde kalıyor olmalısınızdır. Oturma izninizin üzerinde hangi yasa hükmüne (bölümüne) göre verildiği […]

Suç

Suç

Bir suçtan suçlu bulunmuşsanız, bu belli bir dönem (ceza süresi) için sürekli oturum izni alamayacağınız anlamına gelebilir. Genç yaptırımı, tedbirin feshedilmesinden başlayarak iki yıllık ceza süresidir. Geçici olarak gözetim altına alınma, kesinleşmiş kararın verilmesinden başlayarak üç yıllık ceza süresidir. Altı aydan az zorunlu gözetim altına alınma, serbest bırakılma zamanından başlayarak sekiz yıllık ceza süresidir. Altı […]

Kamu Borçları

Kamu Borçları

Kamu borcunuzu geciktirdiyseniz sürekli oturma izni alamazsınız. Kişi borcun ödenmesinden yükümlüyse ya da miktar son güne kadar ödenmemişse borç gecikmiş sayılır. Aşağıdaki borç tipleri kamu borçları olarak sayılır (kesin liste): Kanın tarafından geri ödenmesi gereken Social Service Act ya da Avtive Social Policy Act sosyal yardımları Önceden ödenen çocuk desteği Günlük bakım ödeneği Fazladan ödenmiş […]

Sosyal Yardımlar

Sosyal Yardımlar

Sürekli oturum izni alabilmeniz için, Active Social Policy Act (lov om aktiv socialolitik) ya da Integration Act (integrationsloven) şartları altında son üç yıldır sosyal yardım almamış olmalısınız. Sosyal yardım alıp almadığınız değerlendirilirken önemli olan etken yardımların Active Social Policy Act ya da Integration Act şartları altında verilip verilmediğidir. Ödemenin hangi yasa (act) altında verildiği hakkında […]

Danimarka Toplumundaki Aktif Vatandaşlık ve Bütünleşme Üzerine Bildiri

Danimarka Toplumundaki Aktif Vatandaşlık ve Bütünleşme Üzerine Bildiri

Sürekli oturum alabilmeniz için, imzalı Danimarka toplumundaki aktif vatandaşlık ve bütünleşme bildirisini teslim etmeniz gerekmektedir. İmzalı bir bildiri teslim edemiyorsanız, bildirinin şartlarına uyduğunuzu gösteren başka bir davranışta bulunmanız gerekmektedir. Sürekli oturma izni için başvurduğunuzda, bildiri başka bir formda imzalı ya da kabul edilmiş olmalıdır. Bildiri, sürekli oturma izni için başvurulduğunda kullanılacak olan başvuru formlarında bulunmaktadır. […]

Beş Yılın Düzenli Çalışma ile Geçen Üç Yılı

Sürekli oturma iznine yeterli görülebilmeniz için bunun öncesinde beş yılın en az üç yılı düzenli bir işiniz ya da kendi işiniz ya da bir eğitim programında kayıtlı olmanız gerekmektedir. Sürekli oturma izni alabilmeniz için çalışıyor olmalı ya da bir eğitim programında kayıtlı olmalısınız. Üç yıl boyunca sürekli olarak çalışıyor olmanıza gerek yoktur. Beş yıl içerisinde […]

Geçmiş Beş Yıldaki Üç Yıllık Eğitim

Geçmiş Beş Yıldaki Üç Yıllık Eğitim

Sürekli oturma izni alabilmeniz için, bir eğitim programına kayıtlı olmanız, ya da sürekli oturma iznine yeterli görülebilmeniz için düzenli bir işinizin olması ya da beş yılın en az üç yılı kendi işinizde çalışmış olmanız gerekir. Sürekli oturma izninizi alacağınız tarihte bir eğitim programına kayıtlı ya da çalışıyor olmalısınızdır. Aralıksız üç yıl boyunca eğitim görmenize gerek […]

Devam Eden Çalışma ya da Eğitim

Devam Eden Çalışma ya da Eğitim

Sürekli oturum izni alabilmeniz için, Danish Immigration Service dosyaya karar verdiğinde çalışmaya ya da eğitim almaya devam ediyor olmanız bir gerekliliktir. Devam eden çalışma Eğer aşağıdaki durumlardan biri geçerliyse çalışmaya devam etme gerekliliğini yerine getirmiş olursunuz: Feshedilemeyen sürekli bir mevkide çalışmak, Çalışmaya devam edeceğinizi umduğunuzun kanıtı olan başka bir yol, yani hâlâ işten ayrılabileceğiniz feshedilemeyen […]

Danca Dil Testi (Prøve i Dansk 1)

Danca Dil Testi (Prøve i Dansk 1)

Sürekli oturum izni alabilmeniz için Danca dil testi 1 ya da Danca dil testinin dengi bir testi ya da daha yüksek bir seviyedeki testi geçmiş olmalısınız. Dil testini başarılı bir şekilde tamamladığınızı gösteren belgelendirme başvurunuz ile birlikte teslim edilmelidir. Danca dil testleri süresince yürütülen bireysel modül testlerinin başvuranın Danca dil gerekliliğini karşılamadığı unutulmamalıdır. Onaylı Danca […]